MERSİN / ERDEMLİ - Kızkalesi İlkokulu

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma gününün 103. yıl dönümünü kutladık.

May

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü okulumuzda kutladık. Tüm bayanların kadınlar günü kutlu olsun.

May

2023-2024 Okul Sporları Futsal Küçük Kızlar Kategorisinde İlçe ikincisi olduk. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Mersin'de ortaokullar arası düzenlenen  kız yıldızlar dart turnuvasına katıldık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Tömük Sinan Suverir İmam Hatip  Ortaokulu İngilizce öğretmeni Süreyya ÇELİK YILDIRIM ile Romanya'dan Gimnaziala Filiasi okulunda İngilizce öğretmeni Simona BOGDAN 'ın kuruculuğunu yaptığı "A healthy mind in a healthy body (Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur)" adlı eTwinning projesi Şubat ayı itibariyle çalışmalarına başladı.

Projede ayrıca okulumuz  Müdürü M. Ercan BOZOĞLU, Müdr Yardımcımız Emine TOPKARA, Anasınıfı Öğretmeni Havva ÇAPRAZ ile beraber Tömük Sinan Suverir İmam Hatip  Ortaokulu Matematik Öğretmeni Tuğba YILDIZ KESKİN, Baki /Azerbeycan 279 Nömreli Tam Orta Mekteb Fizik Öğretmeni Roza ABBASLİ, Erdemli/ Mersin Üçtepe İlkokulu sınıf öğretmenleri Esra BOSTANKOLU ve Fahri Nuh YILMAZ,  Erdemli/ Mersin Tömük Hacı Recep Yaşa İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni F. Vildan TÜMAY  öğretmenlerimiz de ortaklık yapmaktadırlar.

Mustafa Kemal Atatürk 'ün "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözünden yola çıkılan Proje ile öğrencilerimize  ve eğitim çalışanlarına sağlıklı yaşam tarzı hakkında bilgiler verilip, fiziksel aktiviteler ve zihinsel egzersizler için fırsatlar sağlanması amaçlanmaktadır. Proje çalışmalarının Mayıs ayı sonuna kadar devam etmesi planlanmaktadır.

Kızkalesi İlkokulu-Ortaokulu ailesi olarak bizler de öğretmenlerimize ve proje ortaklarına verdikleri emek ve özveri için teşekkür eder, proje çalışmalarında başarılar dileriz.

Mrt

Okul kıyafetimiz rengi aynı kırmızı kalacak şekilde Okul- Aile Birliği tarafından alınan karar neticesinede şu şekilde değiştirilmiştir.

Tşört: Kısa ve uzun kollu: 28/1 Penye Süprem kumaştan (Alteks 160) sıfır(0) yaka kırmızı renkte olacak.

Kışlık Kıyafet(mont): 30/100 kompak iki iplik kırmızı renkte hazırlanmıştır.Ürünün ön kısmında kısa kolludaki logo aynen kullanılıp yine yazı tipi  Blackravens dir. Şardonlu kumaştan kırmızı renginde, kapişonlu ve kanguru cepli; kapşonlu kısmından kırmızı renk astar geçirilecek, kollar ve alt geçişlerde ribana kullanılacak,

Okul formalarının yazı stili olarak 'alferian+italik kalın yazı kullanılacaktır, okul isim yazısı Kızkalesi İlkokulu-Ortaokulu' beyaz renkli olacaktır.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında sınıf içi etkinlikleri yapıldı, okul panosu hazırlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü 2024 Erasmus Okul Eğitimi Akreditasyonu Konsorsiyum üyeliğine seçilmiştir. Emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzun bahçesinde bulunan basketbol, voleybol ve futbol saha kenarı çizimi yapıldı. Aynı zamanda  seksek, köşe kapmaca,pusula ve mendil kapmaca gibi geleneksel çocuk oyunalarının çizimi yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz

Şbt

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem karneleri dağıtıldı.

Şbt

1. Dönem Son Hafta Sosyal Etkinlik Faaliyet Planı kapsamında öğrencilerimizle bilgi yarışması ve kelime oyunu oynadık;en sevdiğin oyuncağı paylaş etkinliği yaptık, görsel ve bilimsel aktivitelerde bulunduk. Aynı zamanda Kızkalesi Sahilinde piknik yaptık ve çeşitli çocuk oyunları oynayarak keyifli vakit geçirdik.

Şbt

SMA Hastası Mehmet Ali Bebek yararına okulumuzda kermes düzenledik. Kermesimize katılan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürlerimize, Muhtarlarımıza, Okul Aile Birliğimize, velilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize maddi-manevi katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimizle beraber 100. yıl Mercan Çevre ve Bilim Merkezine gittik.

Şbt

Anasınıfı öğrencilerimizle beraber 4. Geleneksel Vitamin C Şenliğine katıldık. SMA Hastası Mehmet Ali Bebek yararına, Velilerimizin ve öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu ürünleri okul standında satışa çıkardık.Etkinlik için emek harcayan velilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.